OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 2016/2017 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılmıştır. Okulumuz için bir okul ve pansiyon binası yapılmış ancak mevcudumuzun az olması nedeniyle okul binamız mevcudu daha kalabalık olan Şehit Muhammed Safitürk İmam Hatip Ortaokulu'na devredilmiştir.

Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak geçici süreli olmak üzere İmam Hatip Ortaokulu'nun eski binasında Eylül 2016'da eğitim öğretime başlamış olduk.

Okul Pansiyonumuz ise ismini 15 Temmuz'un Kahraman Şehitlerinden Şehit PÖH Komiseri GÜLŞAH GÜLER'den almış ve kendi binasında hizmete açılmıştır.

Okulumuz 2016-2017 eğitim öğretim yılında  ilk yılı olmasına rağmen TEOG puanıyla 101 öğrenci kayıt yaptırmıştır. Bu öğretim yılında yapılan başarılı faaliyetler neticesinde okulumuz Fen ve Sosyal Blimler Lisesi Programı Uygulayan İmam Hatip Lisesi olmuş ve  2017 TEOG Sınavı Yerleştirme sonuçlarına göre okulumuz 417 taban puan ile Eskişehir İlinin en yüksek puanla tercih edilen İmam Hatip Lisesi haline gelmiştir.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 68 öğrencimiz daha  aramıza katılmış oldu. Bu öğretim yılında kısıtlı imkanlara yetersiz fiziki donanıma rağmen sayısız faaliyetler gerçekleştirilmiş olup okulumuz adı şehrimizde sıkça anılan ses getiren bir okul haline dönüşmüştür. Bütün bu başarılı eğitim öğretim hareketliliği 2018 yılında okulumuzun SINAVLA ÖĞRENCİ ALAN PROJE OKULU olmasını sağlamıştır.

2018/2019 Eğitim Öğretim yılında hizmete devam ettiğimiz okul binasının fiziki kapasitesinin yetersiz oluşu acil bir çözüm arayışını beraberinde getirmiş, yapmış olduğumuz yoğun çabalar sonucuda pansiyon binamızın boş olan erkek öğrenci kısmının okula dönüştürülmesi planlaması Bakanlığımız tarafından uygun görülmüştür. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve okul idaremizin  gayretleri ile dönüşüm işi 1 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmiş olup 2018/2019 eğitim Öğretim Yılının İkinci Döneminden itibaren okulumuz pansiyon binamızın dönüştürülen kısmına taşınmıştır. Okulumuz 2019/2020 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.

Yayın: 07.02.2022 - Güncelleme: 07.02.2022 10:41 - Görüntülenme: 380