Eskişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

.
ÇAMLICA MAH. KARÇUK ÇOBAN SK. NO 22/1 TEPEBAŞI / ESKİŞEHİR
Vizyon
Öğrencilere dinini ana kaynağından öğreten, öğrendiklerini hayata tatbik etmede öğrencilerini teşvik eden, yeniliklere ve gelişime açık, teknolojiyi kullanan, inançlı bireyler yetiştirerek bölgesinde lider bir okul olmak.
Misyon
Bilgelikte çağını aşan, ışığıyla etrafını aydınlatan, okulun adına ve ruhuna yakışır ahlakıyla örnek genç nesiller yetiştirmektir.
Başarılar
2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının 1.Döneminde İl genelinde yapılan Arapça ve Meslek Dersler Sınavında İl Birincisi öğrenci ve ilk 10 öğrencinin 9´u okulumuz öğrencileri olmuştur. 2017 - 2018 - 2019 - 2020-2023 yıllarında Kur´an -ı Kerim´i güzel okuma ve hafızlık yarışmalarında il birincilikleri İl geneli kültürel ve sportif etkinliklerde çeşitli dereceler. e-twinning Avrupa Kalite Etiketi Üniversite Sınavlarında Yüksek Başarı
İNGİLİZCE, ARAPÇA
Pansiyon Var.
Ulaşım
Okulumuza 38 numaralı dolmuş ve siyah 16 numaralı otobüslerle ulaşım sağlanabilir.
VAR
Yerleşim Yeri
Okulumuz Tepebaşı İlçesinde Çamlıca Mahallesinde Tombakzade Bulvarına 500 metre uzaklıkta yer almaktadır.
İl Merkezine 6km, İlçe Merkezine 3,5km
Proje okulu olup 9. Sınıflara LGS ile 90 kız öğrenci almaktadır.
2023 LGS: Taban puan : 333,95
2023 YKS Sonuçlarına göre ilk 10000´de 12 adet öğrencimiz yer almıştır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2022 YKS Sonuçlarına göre öğrencilerimizin %70'i lisans düzeyinde fakültelere yerleşmiştir.
MASA TENİSİ KURSU,YÜZME KURSU,HAT KURSU,HAT KURSU,KORO ÇALIŞMALARI VD.
Bilimsel Etkinlikler
UZMAN YÖNETİCİ VE EĞİTİMCİ KADROSUYLA ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN OLARAK YÜRÜTÜLEN BİLİMSEL PROJE VE ÖĞRETİM FAALİYETLERİ YAPILMAKTADIR.
Proje Çalışmaları
GPDP 2018-1 (2 Proje) TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları e-twining etkinlikleri AB Stem Etkinlikleri Din Öğretimi KTS Projeleri
AB K1 ERASMUS BAŞVURU DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA